proves pcr

(ACN) La maquinària del Programa Orfeu, que el govern va anunciar fa un mes, ja s’ha posat en marxa i, des de dilluns, ha fet un total de 1.174 proves de PCR per detectar el coronavirus —dades corresponents a aquest dijous a les 15 h. El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i el Parc Científic de Barcelona (PCB) són els dos punts on s’ha muntat la infraestructura i esperen arribar a les 170.000 proves previstes en unes cinc setmanes.

Cribratge a determinats col·lectius

El Programa Orfeu vol fer un cribratge de coronavirus a determinats grups, sobretot aquells que es troben més exposats a un brot, com són les persones que viuen i treballen en residències de gent gran o centres de salut mental. A les residències de gent gran, ja s’han fet moltes proves de PCR i aquest programa ha de permetre completar el cribratge “al més aviat possible”, destaca el director general de Recerca, Robert Fabregat.

Per les mateixes característiques de conviure un col·lectiu en un espai, el Programa Orfeu també preveu entrar als centres penitenciaris i, a més, vol ser un suport per poder testar treballadors essencials, principalment que no siguin sanitaris —les proves d’aquests professionals es fan als hospitals—, com poden ser bombers, transportistes, mossos o policies locals.

A més de fer aquest cribratge a determinats grups per poder actuar de forma precoç en cas de contagis, el Programa Orfeu vol permetre als laboratoris dels hospitals guanyar capacitat per a la vigilància epidemiològica i, així, poder identificar brots nous. Aquest sistema robust de vigilància epidemiològica és fonamental en el procés de desconfinament.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a