L’hostaleria demana al Govern una normativa “clara i sensata” que garanteixi la viabilitat del sector després de la crisi del coronavirus. Si no és així, el miler de restauradors adherits al manifest publicat aquest dijous alerten que l’obertura d’aquests locals serà impossible.

Manteniment dels ERTO

Segons el comunicat, el sector hoteler considera que el Govern hauria de regular la negociació contractual dels lloguers. També demana que aclareixi com es farà la flexibilització dels expedients de regulació temporal d’ocupació o que es mantinguin els ERTO fins que el sector es recuperi a curt i mitjà termini.

Eliminació de les franges horàries

Els restauradors no s’obliden de les conseqüències que podrien tenir sobre els seus negocis les franges horàries que restringeixen la mobilitat ciutadana i demanen a l’executiu que les elimini un cop reobrin els restaurants. A més, sol·liciten ajudes directes i plantegen la reducció de l’IVA o subvencions per pagar els lloguers. “Exigim que les mesures adoptades serveixin per a la reactivació econòmica i evitar la destrucció del teixit productiu”, explica Andrea Funari, promotor de la iniciativa.

Revisió de les normes de distanciament

Finalment el sector vol saber qui formarà els treballadors per garantir que es compleixin les mesures de seguretat i demana al govern central que rectifiqui les normes de distanciament social que plantegen una separació de dos metres entre el cambrer i els clients i entre les diferents taules de l’establiment. “Ens neguem a ser objecte d’experiments sociològics que no tenen una eficàcia demostrada i són pràcticament impossibles d’executar”, conclou Funari.