L’Hospital de Sant Pau ha promogut la instal·lació de bressols que s’encaixen al llit de la mare a la planta de maternitat. Així la mare dorm al costat del nadó durant l’ingrés sense cap tipus de barana o barrera que impedeixi el contacte entre tots dos. Una de les bandes dels bressols està totalment encaixada al llit on dorm la progenitora que acaba de parir.

L’objectiu de l’hospital és que hi hagi una “separació zero mare i nadó” i amb aquesta acció es facilita, a més, “l’alletament matern, el contacte físic i el descans conjunt de manera segura”.

Hospital Sant Pau bressols collit

Ofereix més seguretat per al nadó

Actualment se n’han instal·lat quatre, però la intenció de l’hospital és que en un futur n’hi hagi a totes les habitacions. La Montse Pujol és llevadora de Sant Pau i explica que aquests bressols -batejats amb el nom de bressols sidecars- aporten “més seguretat al nadó i això és un canvi important”. Pujol ha dit que “no hi ha cap contraindicació” i que afavoreix l’adaptació del bebè a la vida extrauterina i a l’efecte. 

Les mares que han provat aquest bressol estan encantades perquè poden estar en contacte físic permanent amb el seu fill.

Es tracta d’una iniciativa pionera perquè és el primer hospital públic a l’estat que ha optat per aquests bressols.

La Societat Catalana de Pediatria celebra la iniciativa

Des de la Societat Catalana de Pediatria, el metge Pepe Serrano, explica que aquest tipus de bressol sidecar és aconsellable, perquè “afavoreixen el vincle entre la mare i el nadó i la lactància materna”. Alhora ha volgut destacar que el fet dormir amb el nadó al llit dels progenitors és “contraindicat” en menors de tres mesos i desaconsellable en menors de mig any. Assegura que aquesta pràctica, segons alguns estudis mèdics, és un factor de risc per patir un cas de mort sobtada.