55.000 persones segons la Guàrdia Urbana, i 100.000 segons els organitzadors s’han mobilitzat aquest dissabte a la manifestació del Pride Barcelona 2019. Ha recorregut l’avinguda del Paral·lel amb el lema “Som famílies a tot arreu”. Manifestants i carrosses s’han dirigit cap a la plaça d’Espanya, on ha culminat la marxa amb la lectura del manifest per reivindicar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

La bandera i els colors de l’arc de Sant Martí han estat els protagonistes de la manifestació, en què han participat diverses entitats com l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG) i l’Associació de Mares i Pares Homosexuals – Sehaska. Alguns partits polítics també han estat presents en la manifestació amb les seves carrosses.

La manifestació ha culminat amb la lectura del manifest i el concert amb artistes com Karina, Chenoa o La Terremoto.

“Ens hem atrevit a sacsejar consciències”

El periodista Toni Cruanyes ha fet la lectura del manifest del Pride. Un missatge carregat de referències a la revolta de Stonewall i a totes les fites que el col·lectiu ha aconseguit des de llavors.

Cruanyes ha destacat l'”atreviment” per “exigir respecte”, però també d'”imaginar” i “sacsejar consciències” de la societat. “Ens vam atrevir a fer front a la homofòbia i, fins i tot, ens vam atrevir a tenir criatures i educar-les en la igualtat i el respecte vers els que són diferents.”, ha conclòs.