L’alcaldessa, Ada Colau, ha reaccionat a l’agressió homòfoba que un jove va patir al McDonald’s del carrer de Pelai aquest dijous. Colau ho ha fet després de despenjar el penó de l’Arc de Sant Martí amb motiu de la diada per l’alliberament sexual i de gènere. Davant dels mitjans, Colau ha defensat que “cap acte d’homofòbia serà permès a Barcelona ni es deixarà en la impunitat”. L’alcaldessa ha afegit que la víctima “té tot el suport de l’Ajuntament” a través de l’oficina contra la discriminació. Per últim, Colau ha apuntat que Barcelona és una ciutat que “defensa la llibertat, l’amor i la vida i la diversitat com un tresor democràtic” ha dit, en un context d’augment de l’extrema dreta.

Les entitats LGTBI denuncien que “el discurs d’odi no és només patrimoni de l’extrema dreta”

Rodrido Araneda, vicepresident del Consell LGTBI de Barcelona, ha explicat a betevé que habitualment es posa el focus “en les agressions més cridaneres” però es parla poc de la violència institucional que rep el col·lectiuAraneda ha afegit que el discurs de l’odi no és patrimoni de l’extrema dreta, sinó un element integrat dins la societat gràcies “al patriarcat” i a la “LGTBIfòbia”.

L’Observatori contra l’Homofòbia, preocupat per l’assiduïtat de casos

Des de l’Observatori contra l’Homofòbia expliquen que donaran a la víctima tot el suport i assistència que necessiti. També remarquen la necessitat de tenir una reunió amb l’Ajuntament per decidir com abordar l’estratègia de prevenció de les agressions.