El fundador i director d’Open Arms, Òscar Camps, ha assegurat que ser capità de vaixell ara és una professió de risc, en referència a la detenció de la capitana Carola Rackete de l’ONG Sea Watch. Camps afirma que els capitans ara són l’objectiu i que, per tant, ell té la necessitat imperiosa de ser dalt del vaixell fent costat al capità com a armador. En aquests moments, l’Open Arms es dirigeix a Lampedusa, baixant per Nàpols.

Camps ho ha reivindicat en rebre el premi Enric Martínez i Julià atorgat pel Centre Pere Apòstol de Barcelona. És la primera edició d’aquest guardó que pretén posar en relleu la importància dels valors humans més universals com a eines d’integració social i cultural. El guanyador ha agraït aquest reconeixement, tot i que ha expressat que no és un dia per a celebracions, perquè “s’estan assumint molts riscos i els companys estan sent perseguits.”

“Qualsevol organització que treballa a la frontera és criminalitzada”

Òscar Camps afirma que qualsevol organització que treballa a la frontera està sent criminalitzada no només pel que fa, sinó pel que representa i pel que denuncia. Camps s’afegirà al viatge que emprèn l’Open Arms i ja han tingut un avís de tres pasteres amb una gran quantitat de gent no documentada.