Foto: @CridaLGBTI

Activistes de la Crida LGTBI han ocupat aquest matí la seu nacional d’ERC, al carrer de Calàbria. Demanen que s’apliqui la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, que es va aprovar al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de garantir els drets LGTBI i per erradicar l’homofòbia. Segons els ocupants de la seu, la llei no s’ha desplegat i, per tant, asseguren que ha quedat en “paper mullat”. Per això han demanat reunir-se amb el conseller de Treballs, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Les persones que han ocupat la seu, hi han penjat cartells als finestrals. També han despenjat una gran pancarta des del terrat de l’edifici amb el missatge: “Prou excuses, exigim drets”. Han ocupat la seu durant una hora, aproximadament. Per la impossibilitat de ser rebuts pel conseller, han arribat a un acord amb el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià. Han abandonat la seu dels republicans amb el compromís de reunir-se amb El Homrani el proper 11 de juliol.

Aquesta no ha estat l’única vegada que la Crida LGTBI ocupa un edifici per reclamar mesures contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Fa dos anys, van ocupar la Direcció General d’Igualtat en defensa dels drets del col·lectiu.