1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, de diversos col·lectius anticapitalistes com La Crida LGTBI o el 28J Autònom s’han desmarcat de la manifestació de l’Orgull, organitzada pel Pride Barcelona. Com ja van fer l’any passat, han traslladat la protesta en una manifestació unitària, crítica amb el “mercantilisme” que, consideren, envolta el Pride.

Aquest dissabte s’han concentrat a la plaça de la Universitat per iniciar una protesta paral·lela a la del Pride, però que reivindiquen com la històrica que se celebra a la ciutat. Abans de començar, alguns manifestants han boicotejat l’autobús de Ciutadans, que passava per davant de la concentració, i hi han fet pintades amb lemes en defensa del col·lectiu LGTBI.

Manifestació unitària de l'orgull LGTBI

Vestits de rosa i negre, la manifestació ha lluït el lema “L’orgull és resistència” i  “Si vam ser revolta, serem revolució”, fent referència als 50 anys de la protesta de Stonewall, que va marcar l’inici del moviment LGTBI. En el manifest asseguren que surten al carrer “per l’alliberament sexual, afectiu i de gènere.”