L’epicentre de la diversió aquests dies de Pride es troba a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquí es poden fer, fins aquest dissabte a les 20 h amb la festa de cloenda, activitats per a tots els gustos, que podeu consultar en aquest enllaç. Hi ha concerts, xerrades i activitats orientades a tota la família, també algunes de ben esbojarrades. La carrera de talons es ja una cita ineludible del Pride. Els participants s’han calçat uns tacons d’un mínim de set centímetres de llargada i han fet una cursa de velocitat contra els altres atletes. El guanyador s’ha endut un premi de 250 euros.

A continuació s’ha celebrat el Pride! Drag Contest. Els participants han actuat en performances que no podien excedir els tres minuts de durada, i havien de demostrar que eren la reina drag de Barcelona. El millor xou, segons la decisió del jurat, ha tingut doble premi: un viatge i 500 euros.

Pride reivindicativa

El “leitmotiv” del Pride d’enguany ha estat We are Family, és a dir, “Som família”, i no només perquè en aquest esdeveniment sempre hi ha un ambient de germanor, sinó també perquès es vol reivindicar les famílies LGTBI que cada cop son més freqüents a la nostra societat. L’inici del Pride ha coincidit amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que enguany ha volgut pivotar al voltant dels cinquanta anys dels aldarulls de Stonewall.