El Poble-sec ha protagonitzat diferents trobades festives aquest dissabte per celebrar el 150è aniversari de la creació del barri. Els veïns han penjat una placa commemorativa provisional —en espera que el nou govern municipal en col·loqui una de definitiva— que ret homenatge al primer edifici que s’hi va construir. Va ser el 1869, després que s’aixequés la prohibició de construir al voltant del Castell de Montjuïc a una altura superior als cinc metres.

Aquest canvi va comportar la creació del barri i, per celebrar-ho, un centenar de persones han assistit aquest migdia a un dinar popular. Més tard, al llarg de la tarda, les entitats del barri han preparat balls de sardanes i dos concerts: una coral i d’un grup de country.

Un barri amb personalitat pròpia

Per commemorar aquests 150 anys, les entitats han organitzat actes durant tot l’any que s’aniran publicant al web que han creat sobre l’aniversari. El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, està molt satisfet amb la participació dels veïns “malgrat que la calor hagi fet que alguns es quedin a casa”. En aquest sentit, assegura que aquest és un dels 73 barris de la ciutat més vius i amb una forta personalitat pròpia, cosa que es demostra amb aquestes trobades, que han tingut com a punt central el número 58 del carrer de Salvà.

Alhora, els veïns esperen que la placa d’homenatge que hi han col·locat serveixi per donar a conèixer la història del Poble-sec, desconeguda per molts, i per fomentar el bon veïnatge i el sentiment de pertinença del barri.