Escola Manyanet Sant Andreu

L’Escola Manyanet Sant Andreu s’ha defensat aquest dijous de les acusacions d’algunes famílies que, arran del suïcidi d’una estudiant, assenyalen el centre per un possible encobriment d’assetjament escolar i casos d’abusos. El responsable de la unitat de compliment normatiu i portaveu del centre educatiu, Antonio Ruiz, ha descartat que el centre tingués coneixement de cap situació d’assetjament relacionada amb la menor.

A l’escola “no li consta cap incidència ni cap acció via tutoria, ni hi ha cap queixa formal per part de la família“, ha afirmat Ruiz a l’Agència EFE. Per aquest motiu, assegura que “la notícia del suïcidi, que ens ha arribat aquest dijous al matí, ens ha deixat totalment sorpresos”.

L’escola ha obert un expedient informatiu

Segons el portaveu, el director de l’escola li ha traslladat que l’únic incident relacionat amb el cas és una queixa que la mare de la nena va traslladar a un mestre i de la qual no hi ha constància escrita.

De moment, la unitat de compliment normatiu del centre ha obert un expedient informatiu sobre el cas i està recollint tota la informació possible a partir dels testimonis dels professors, segons ha indicat el portaveu.

Investigacions en marxa

El cas de suïcidi ha motivat una investigació dels Mossos d’Esquadra i també una altra del Departament d’Educació, per comprovar “si el centre ha actuat correctament i si escau derivar-ne les actuacions necessàries”.