A mesura que els diferents territoris avancen en el desconfinament, els establiments turístics poden començar a obrir portes. Tot i que amb limitacions, la majoria ja s’estan preparant per rebre els primers clients. A diferència d’altres anys, però, tindran molts més hostes locals que estrangers.

“Hi ha hagut un creixement de demandes i peticions de gent de Catalunya”, explica Anna Niubò, de Cal Bernadas, un allotjament rural del Berguedà. Niubò, a més, és una de les impulsores de la campanya “Jo viatjo a casa”, que a través del web turismerural.com vol promocionar l’oferta de turisme rural de Catalunya.

També els hotels han començat a preparar-se per arrencar la temporada. En la fase 1 ja poden obrir, però sense utilitzar els espais comuns. Tot i així, el sector considera que serà difícil atreure clients mentre hi hagi limitacions en la mobilitat.

La incertesa i l’evolució de la desescalada marquen, ara per ara, com seran les vacances d’aquest estiu. Qui més qui menys es planteja marxar fora uns dies, però són pocs els qui pensen en una destinació internacional.