Aula universitat buida
La preinscripció universitària per al primer curs de grau als centres públics de Catalunya serà del 23 de juny al 29 de juliol. Aquest any el termini s’ha endarrerit per la crisi del coronavirus. La preinscripció es farà a través del portal d’accés a la universitat, com és habitual, i un cop feta, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al 29 de juliol.
Dos dies abans, el 27 de juliol, se sabran els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), de la convocatòria ordinària. Aquest any, les PAU s’han ajornat i s’organitzaran diferent a causa de la crisi del coronavirus. Els exàmens es faran durant quatre dies i no tres per evitar aglomeracions, i s’establiran diferents franges horàries.
El 6 d’agost es coneixeran els resultats de la primera assignació de places i l’estudiantat assignat en primera preferència podrà fer la matrícula del 7 al 10 de setembre. La publicació de la segona assignació de places serà el 18 de setembre i la matrícula corresponent s’haurà de fer del 21 al 23 de setembre.

Calendari matriculació universitària

  • Preinscripció a la universitat pel primer curs de grau: del 23 al 29 de juliol
  • Canvis de preferències: fins al 29 de juliol
  • Resultats de les PAU: 27 de juliol
  • Primera assignació de places: 6 d’agost
  • Matrícula de la primera preferència: del 7 al 10 de setembre
  • Publicació segona assignació de places: 18 de setembre
  • Matrícula de la segona assignació de places: del 21 al 23 de setembre

La preinscripció universitària permet als estudiants triar les preferències d’estudi de qualsevol de les universitats públiques (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona i Universitat Rovira i Virgili) i de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.