La celebració de la Copa Amèrica 2024 a Barcelona ha comportat una important transformació del Port Vell. Hi ha previstes una vintena d’actuacions i una de les més destacades és la que hi ha hagut a la nova bocana. S’hi ha construït la rambla nova del Trencaones i un edifici mirador, unes obres que han suposat una inversió de cinc milions d’euros. Es tracta d’un espai on es pot passejar i que des d’aquest dijous, tret de mirador de la terrassa de l’edifici, està obert a la ciutadania.

La nova rambla del Trencaones és just al darrere de l’Hotel W. Transcorre de forma paral·lela al passeig del Trencaones, inaugurat fa cinc anys.

Des d’aquest punt també està previst que a l’estiu faci parada el nou bus nàutic, que unirà la nova bocana amb les Drassanes i que entrarà en funcionament, com a molt tard, l’1 de juliol del 2024.

Alberto Garcia, responsable de Marina Vela, ha assegurat que l’espai que ara s’inaugura és “icònic i únic” i que a més, serà una zona “privilegiada per poder veure la Copa Amèrica”. Per la seva banda, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha afirmat que amb la transformació que s’està duent a terme al Port, “estem fent que Barcelona estigui més a prop del mar”.

Una ruta cultural que recorda la història del trencaones

Al llarg del nou passeig s’inclou també una ruta cultural que aborda tres grans temes: la història de la construcció del port, l’activitat econòmica que ha generat la infraestructura i la relació de l’emblemàtic trencaones amb la ciutat. S’hi han instal·lat panells amb fotografies, gravats de poemes i textos d’autors catalans.

Un mirador amb vistes úniques

El nou edifici que ara s’ha inaugurat ha suposat un cost de tres milions d’euros, i té dues plantes. A la planta baixa, hi ha un espai expositiu i a la planta superior, un mirador obert que ofereix vistes úniques. Ara bé, per poder accedir-hi caldrà esperar que s’obri el restaurant que hi ha previst en aquest espai. Encara no hi ha una data fixada per obrir-lo però des del Port de Barcelona asseguren que estarà obert abans de la Copa Amèrica.