El Port Vell de Barcelona encararà els propers mesos una transformació important amb la vista posada en la Copa Amèrica 2024. I entre les 17 actuacions n’hi ha dues que destaquen especialment: al moll de Llevant es construirà una rambla elevada on es podrà passejar i també s’hi aixecarà un edifici mirador. Les obres ja han començat i suposaran remodelar en profunditat aquest espai. Els treballs estaran enllestits el mes d’octubre.

Com serà l’edifici mirador?

L’edifici tindrà dues plantes i una terrassa que estarà oberta al públic. Hi haurà un espai gastronòmic i a la planta baixa es farà un espai expositiu en què s’explicarà la història del trencaones. La construcció costarà tres milions d’euros.

Pel que fa a la rambla, costarà 1,9 milions d’euros. Es construirà sobre la rasant dels molls i oferirà una vista privilegiada d’aquesta zona del litoral. La passarel·la permetrà també passejar per sota de l’edifici, que estarà elevat.

A banda d’aquestes dues actuacions també es rehabilitarà l’espatller de la bocana nord. Segons els responsables del port es tracta d’un espai molt malmès pel mar i els temporals. Les obres costaran 2,2 milions d’euros.

Pel que fa a les esplanades de la zona de la Marina Vela, on s’havia previst el Museu de l’Hermitage, ja descartat, de moment s’asfaltarà i es col·locaran elements de jardineria. El president del Port, Lluís Salvadó, ha explicat que l’objectiu és adequar-lo per a “futurs projectes d’edificació”.