Pas endavant per fer realitat el bus nàutic que ha d’unir les Drassanes amb la nova bocana del port, darrere de l’Hotel W. El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha tret a concurs aquest dimecres el nou servei, que ha d’entrar en funcionament com a molt tard l’1 de juliol del 2024. Es tracta d’una de les novetats i transformacions urbanes que el Port vol impulsar coincidint amb la Copa Amèrica.

El bus nàutic tindrà dues parades. Connectarà el moll de Drassanes, a tocar del monument a Colom, amb el moll de Llevant, en l’àmbit de la nova bocana, dos punts que, a peu, queden a molta distància. A la nova bocana, el bus tindrà parada en una nova estació marítima que es farà als antics magatzem del Port de Barcelona, que s’estan rehabilitant.

Vaixells zero emissions

El contracte per a aquest nou servei tindrà una durada de 15 anys des de l’adjudicació. Una de les condicions que posa el Port és que els vaixells que s’utilitzin siguin zero emissions. Això vol dir que hauran d’anar equipats amb un sistema de propulsió amb plaques solars o hidrogen, i també connexió a la xarxa elèctrica. El bus nàutic tindrà una capacitat mínima de 50 passatgers. L’eslora màxima serà de 15 metres amb una mànega de sis.