Aquest dijous comença el judici per les protestes i atacs contra la mesquita del carrer del Japó. Al banc dels acusats hi ha 14 militants i simpatitzants d’extrema dreta, acusats de diversos delictes, entre els quals coaccions, amenaces greus, lesions i contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. El fiscal demana diferents penes de presó de fins a 10 anys.

Els fets es remunten al març del 2017 i es van allargar durant un any. Segons el fiscal, els encausats, guiats pel “profund rebuig als musulmans i al legítim dret de llibertat religiosa”, acudien als voltants on es construïa un oratori, “exaltats i rebutjant el dret al culte de la comunitat islàmica”.

Durant alguns dies, es van organitzar concentracions en les quals van cridar, llançar pedres i objectes contra la mesquita. També intentaven impedir-ne l’obertura, col·locant a la porta insígnies en contra la comunitat islàmica, a més d’insultar i increpar les persones que hi entraven o en sortien.

El judici es fa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i l’Ajuntament de Barcelona segueix el procés judicial des de dins, perquè exerceix com a acusació popular.