Unes 400 persones han assistit a l’acte Imparables d’aquest dissabte a la Llotja de Mar, segons l’entitat organitzadora Fundació Josep Carreras. Pacients i familiars s’han reunit per reivindicar una major visibilitat envers la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, així com per demanar fons per a la recerca científica contra la leucèmia. Els assistents a l’acte i els organitzadors animen a enviar un SMS que, juntament amb els altres fons recaptats, es destinaran als seus programes de recerca científica. Segons el gerent de la fundació, Antoni Garcia, s’han recaptat més de  300.000 euros amb la campanya d’enguany, la vuitena des que se’n fan.

Una història de superació i esperança

Aquesta campanya busca enviar un missatge d’optimisme, ja que, segons la fundació, “molts casos de leucèmia es curen, sobretot en infants”. També assegura que cal seguir donant suport econòmic als científics per seguir avançant en la lluita contra la leucèmia, però també als pacients i a les famílies. És el cas de l’Àlex Guzmán, a qui li van diagnosticar leucèmia amb dos anys. La seva mare, la Lilian Sánchez, recorda que, en rebre la notícia, se sentien perduts i que per això va recórrer a la fundació, que els va donar esperances i va ajudar-los a superar la situació. Ara, tots dos participen en aquest tipus d’actes i animen malalts i famílies amb missatges de perseverança i de superació.

Segons els organitzadors, unes 300.000 persones s’han mobilitzat arreu de l’estat en la Setmana contra la Leucèmia. L’entitat, que ha preparat una estona de música en directe i de ball, així com un pica-pica i jocs per als més menuts a l’acte da la Llotja, valora positivament la resposta de la societat. En aquest sentit, destaquen que hi ha més de 400.000 donants de medul·la òssia a tot l’estat, cosa que ha possibilitat el trasplantament a 10.000 malalts.