Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat un local privat ocupat pel Sindicat d’Habitatge del Raval al passatge de Bernardí Martorell. El magatzem està situat just al costat del número 99 del carrer de l’Hospital, un bloc pendent d’un desnonament, ocupat des de fa uns 10 anys per estudiants, migrants sense papers i famílies amb menors. L’edifici és propietat del fons d’inversió Blackstone, que vol desnonar la trentena d’ocupants que hi viuen.

El Sindicat d’Habitatge del Raval explica que feia set anys que el local comercial estava buit i que van ocupar-lo fa uns dies per utilitzar-lo “com a infraestructura” per fer front al desnonament amb data oberta de l’edifici. L’entitat assegura que volia convertir-lo en un espai on guardar material, cuinar i que servís perquè hi poguessin dormir aquelles persones que es concentraran davant del portal de la finca durant tota la primera quinzena de juliol, que és quan està previst el llançament.

Desenes de persones s’han concentrat davant de l’edifici per evitar l’actuació policial, que finalment ha culminat amb el desallotjament complet del local.

Propietari i sindicat, en negociacions

El propietari del local ha explicat a betevé que ha rebut l’avís d’entrada a l’establiment aquest dissabte al matí. Ha trucat als Mossos d’Esquadra, que hores després els han desallotjat. Ara, la propietat està negociant amb els ocupants, que li demanen que els cedeixi el local fins que es resolgui la situació del bloc del costat, el número 99 del carrer de l’Hospital. Un cop passat el 15 de juliol, diu la plataforma de l’habitatge, el retornaran al propietari.

El propietari s’ha mostrat predisposat a donar suport al sindicat, tot i que no han vist amb bons ulls com s’ha dut a terme l’ocupació i han acordat reunir-se aquest dilluns per trobar una solució. L’entitat defensa l’ocupació com una manera d’evitar que s’ocupin locals i habitatges del barri per convertir-los en narcopisos.