18 gossos, entre els quals cinc cadells, han estat rescatats en males condicions en un solar a Sant Andreu. El decomís s’ha fet amb agents de la Unitat de Suport Policial i la Unitat Territorial de Sant Andreu de la Guàrdia Urbana, juntament amb l’Oficina de Protecció d’Animals de Barcelona (OPAB).

L’espai en què vivien els animals no reunia les condicions mínimes per garantir-ne el benestar. També hi havia evidències clares de reproducció dels animals sense autorització. El decomís dels cans es va fer sense incidents. Els 18 gossos, inclosos els cadells, han estat traslladats a centres d’acollida.

Propietaris amb antecedents

Els amos dels animals es van negar a entregar els animals el mes de maig, quan se’n va ordenar el decomís. Per això va ser necessari sol·licitar una autorització judicial, que va ser concedida pel Jutjat Contenciós Administratiu número 11. Finalment, el 17 de juny la Guàrdia Urbana i membres de l’OPAB van procedir a rescatar els 18 gossos.

A més, els propietaris tenen oberts altres procediments per maltractament i reproducció d’animals sense autorització dels darrers tres anys. A més, estan pendents de la resolució judicial per la mort a cops d’un gos fa dos anys.