Eduard Sallen al Dia de les Esquadres

El nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha fet una crida a favor de “la concòrdia i la distensió” i ha demanat als agents policials mirar cap al futur. Ho ha dit en l’acte central del Dia de les Esquadres, que reconeix la tasca dels cossos policials i en què s’han atorgat 91 medalles: 55 als Mossos i la resta a policies d’altres cossos, judicatura i membres de la societat civil.

Sallent ha recordat que feia dos anys que no se celebrava el Dia de les Esquadres amb un acte oficial, i s’ha recuperat després de l’aplicació de l’article 155. L’últim, el 2017, va ser encapçalat per l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Això, segons el comissari en cap, demostra l’excepcionalitat viscuda a Catalunya.

“Ha estat sens dubte el període més convuls de la nostra història recent

Sallent ha agraït “el compromís amb el servei públic i el coratge en el compliment del deure”. També ha reconegut la confiança i suport que la ciutadania ha atorgat en els moments més difícils per al cos, com l’atemptat de la Rambla. El comissari en cap també ha reconegut que s’han viscut dos anys de “gran intensitat i exigència”.

El conseller Buch ha presidit l’acte

L’acte del Dia de les Esquadres s’ha celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i ha estat presidit pel conseller d’Interior, Miquel Buch, qui ha reconegut i homenatjat els veïns de les Terres de l’Ebre i els efectius que treballen en l’extinció de l’incendi.

Miquel Buch en el Dia de les Esquadres

Buch també ha refermat la voluntat de renovar el cos, ja que porta “una motxilla d’anys de dificultats pressupostàries i polítiques”. Però ha deixat clar que aquesta renovació en cap cas no ha de suposar “una excusa” per ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra.

En el tricentenari del cos i els 25 anys de la Llei de la policia de Catalunya, Buch ha proposat una nova llei que uneixi Mossos i policies locals.