Hi havia ganes de tornar a celebrar una nit de Sant Joan com es feia abans de la covid i la prova ha estat veure les platges de Barcelona plenes a vessar i gairebé a punt del col·lapse, amb més de 60.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Això és més del doble que el 2021. Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, Barcelona ha tornat a celebrar una revetlla massiva com les prèvies a la crisi sanitària, amb una seixantena d’actes previstos per tota la ciutat.

A la platja de la Barceloneta és on s’han concentrat més persones durant tota la nit. Ho han corroborat un grup de joves que cada any celebren la revetlla a la platja i, enguany, després de dos anys sense fer-ho, han quedat sorpresos de veure-hi tanta gent. “Aclapara una mica“, ha assegurat una jove a betevé. La celebració ha deixat el rastre habitual de cada nit del 23 de juny: la de platges plenes de llaunes, bosses i petards a la sorra.

Sant Joan 2022 Barcelona

“És una autèntica bogeria”

Un altre jove, l’Ian, de Veneçuela, és la primera vegada que viu la nit de Sant Joan a Barcelona. “M’havien dit que era molt intens, però això és una autèntica bogeria“, ha comentat. De fet, per intentar garantir el descans dels veïns, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha col·locat tanques als accessos als carrers de la Barceloneta, amb l’objectiu d’evitar que la multitud de persones s’endinsés pels carrers del barri en marxar del litoral barceloní.

A les 3.30 h ha estat l’hora en què els xiringuitos han hagut de tancar. Les persones que hi estaven prenent qualsevol menjar o beguda han seguit la festa a la platja. Enguany, Barcelona ha mantingut l’horari restringit de les guinguetes durant la nit de Sant Joan, que han hagut de tancar a mitja matinada h i no han pogut tenir ni barres addicionals ni tampoc contractar discjòqueis.

Sant Joan 2022 Barcelona

Una festa que ha començat a la tarda

La festa per Sant Joan 2022 a Barcelona ha començat des de mitja tarda, amb l’arribada de la Flama del Canigó. A les 18 h, ha fet acte de presència a la plaça de Sant Jaume, on l’ha rebut un pilar dels castellers de Barcelona. Des d’allà s’ha distribuït a les diferents fogueres i peveters de la ciutat a través de diversos equips de rellevistes. Al barri de la Vila Olímpica, per exemple, ha arribat poc abans de les 21 h a mans de quatre rellevistes que s’hi han desplaçat corrents i han encès el peveter situat al carrer Rosa Sensat, entre l’Avinguda Icària i el carrer Doctor Trueta, entre l’expectació dels veïns.

A pocs metres d’allà, a la platja de la Nova Icària, coincidien els que marxaven cap a casa després d’un dia de platja i els que hi arribaven a celebrar la revetlla davant del mar, proveïts de neveres portàtils i bosses amb menjar. La festa ha durat hores al litoral, amb música, gent bevent a la sorra i fins i tot fanalets volant, malgrat la prohibició del Departament d’Interior.

Sant Joan 2022 Barcelona