Tot i no estar permès, aquesta nit de Sant Joan s’han vist fanalets prendre el vol des de la platja de la Barceloneta. Alguns ciutadans han fet cas omís a la prohibició d’Interior —que afectava tot Catalunya— i han llençat aquests elements pirotècnics per celebrar la revetlla. El govern de la Generalitat els havia prohibit arran dels diversos episodis d’incendis que han afectat el país les darreres setmanes. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar que la mesura es prenia perquè es tracta d’un element “molt perillós”, ja que un cop s’enlairen no es pot controlar cap a on van.

Els qui han llançat fanalets voladors aquest dijous a la nit pensen que no són un element tan perillós com diuen. “Des que fa aquest bon clima no crec que faci cap mal. Crec que no, que no és perillós“, ha assegurat una de les persones que ha celebrat la revetlla a la platja de la Barceloneta amb aquests elements pirotècnics.

Llançar fanalets al cel pot ser tot un ritual. Hi ha qui hi escriu un desig, expliquen als micròfons de betevé: “Si s’encén i vola, això vol dir que es farà realitat“.

Platges plenes a vessar

La nit de Sant Joan a Barcelona ha tornat a ser massiva, com abans de la pandèmia. Les platges, una vegada més, han estat el punt neuràlgic de la celebració. Ben entrada la matinada encara eren plenes a vessar, sobretot la de la Barceloneta, Sant Miquel o el Somorrostro. Cap a quarts de cinc de la matinada, agents de la Guàrdia Urbana han tancat barrat l’accés als carrers de la Barceloneta amb tanques per a poder garantir el descans dels veïns.

No ha estat fins a les 6.30 h que els agents de la policia municipal han començat a desallotjar el litoral barceloní per garantir la neteja de la sorra i deixar-la llesta per als banyistes més matiners.