La revetlla de Sant Joan 2022 a Barcelona ha recuperat l’esperit previ a la covid, amb platges plenes a vessar de ciutadans que han volgut celebrar la que es considera com una de les nits més especials de l’any. Ara bé, la celebració d’enguany també ha recuperat una imatge que es repetia cada matí del 24 de juny: la de la sorra plena de llaunes, bosses, altres tipus de plàstics i petards. Es tracta del rastre que deixen grups de persones que fan festa a la platja i que no recullen la brossa quan hi marxen.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona ja havia anunciat feia dies que a partir de les 6 h es desallotjarien totes les platges de Barcelona, per tal que els serveis de neteja poguessin treballar i deixar les platges a punt per als banyistes més matiners. Finalment, el desallotjament ha començat a les 6.30 h en punts com la platja de la Nova Icària. Tan bon punt la sorra s’ha buidat de gent, la maquinària de neteja i el personal del servei hi ha entrat per començar a treballar en la retirada de la brossa. En total, han recollit 25 tones de residus, dels quals el 70 % de forma selectiva.

platges sant joan barcelona
platges sant joan barcelona

La neteja de les platges es pot allargar durant hores i, de fet, tot fa pensar que els banyistes no han pogut accedir a la sorra fins quarts de 10 h. De fet, mentre han durat les tasques dels serveis de neteja, les platges han estat acordonades per la policia.

Els xiringuitos obren aviat, també per netejar

Els xiringuitos han hagut de tancar a els 3.30 h, hora límit per poder funcionar la nit de Sant Joan. Ara bé, tan bon punt s’han desallotjat les platges, els responsables d’alguns d’aquests locals han aixecat immediatament la persiana i també han començat a netejar les instal·lacions.

platges sant joan barcelona

Malgrat el desallotjament de persones de la sorra, alguns encara amb ànims de festa han continuat la celebració de Sant Joan al passeig, lluny de la sorra, amb balls, música i begudes.

platges sant joan barcelona

Crítiques contra l’incivisme d’alguns ciutadans

Molts dels ciutadans que han participat en la festa a la platja s’han mostrat crítics amb les persones, diuen, incíviques que no recullen la brossa de la sorra abans de marxar. Així ho han expressat davant dels micròfons de betevé. Si bé admeten que hi ha moltes ganes de festa, demanen recollir les escombraries abans de marxar a casa.

De fet, per evitar el màxim possible que hi hagués residus a la sorra, a tocar de la platja hi havia un gran contenidor per al rebuig amb el missatge següent: “Per Sant Joan, ‘respect’. Tinguem la revetlla en pau“. Malgrat tot, moltes persones han dipositat els residus al contenidor o a les papereres del passeig marítim.

platges sant joan barcelona