La mobilitat s’ha posat a prova aquest dijous, 23 de juny, en l’operació sortida de Sant Joan 2022. El Departament d’Interior ha preparat un dispositiu especial per a la revetlla amb la sortida de 450.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona. Fins a les 19 h, han sortit el 30 % dels cotxes previstos.

Un dels punts més conflictius d’aquesta tarda a la xarxa viària de Catalunya ha estat l’AP-7. Precisament és una via on s’apliquen mesures com restriccions al pas de camions. Els vehicles pesants no poden superar els 80 km/h i estan obligats a mantenir-se al carril dret sense fer avançaments. També s’han instal·lat unes grues en punts estratègics de l’autopista per resoldre incidències, com vehicles avariats o accidents, de forma més ràpida.

20:03
   

Fins aquí el seguiment de l’estat del trànsit en l’operació sortida de Sant Joan 2022. Podeu seguir l’estat de les incidències viàries al web del Servei Català de Trànsit.

19:55
   

El 30 % dels vehicles previstos ja han sortit

Fins a les 19 h, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 133.783 vehicles, dels 450.000 previstos, fins demà divendres, 24 de juny. Aquesta xifra representa el 29 % del total de cotxes calculats que marxaran.

19:51
   

15 km de cua a l’AP-7 a Martorell

Les cues es mantenen a l’AP-7. A l’altura de Martorell hi ha 15 km de retencions en sentit Tarragona. Cap a Girona, també hi ha 11 km d’aturades a Granollers. Tot i això, entre les 16 i les 17 h, aquesta artèria ha registrat més de 25 km d’aglomeracions.

 

19:49
   

Sense retencions a les rondes

La circulació s’ha restablert a la ronda del Litoral per un accident que ha tallat un carril al nus de la Trinitat. Hi ha fluïdesa en els dos sentits de la marxa. Tampoc no hi ha ni rastre d’aglomeracions a la ronda de Dalt, tot i que aquesta via ha estat molt carregada de punta a punta en alguns moments de la tarda.

19:06
   

Accident a la ronda del Litoral

Un accident a la ronda del Litoral, a l’altura del nus de la Trinitat, talla un carril en sentit sortida. La incidència causa 2 km de retenció en sentit Trinitat. La circulació s’alenteix des de la sortida de la rambla de Guipúscoa.

19:04
   

Vehicle avariat a l’A-2

Un vehicle avariat a l’A-2, a l’altura de Jorba, talla un carril de circulació i causa 3 km de retencions en sentit Lleida. En aquesta autovia ja hi havia retencions des de Pallejà cap a Martorell.

18:43
   

Empitjora la circulació cap al Maresme i el Garraf

El trànsit ha crescut en vies que van cap a les dues costes de Catalunya. D’una banda, hi ha retencions a la C-31, entre Badalona i Montgat. També ha empitjorat el trànsit a l’autopista del Maresme, amb 5 km d’aturades, i a la N-II, amb aglomeracions al Masnou. La circulació és complicada per anar al Garraf. Hi ha 11 km de cua a la C-32, a l’altura de Sitges, en sentit Castelldefels.

18:16
   

Gairebé el 25 % dels vehicles previstos ja han sortit

Des de les 15 h fins a les 18 h, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 104.728 vehicles, dels 450.000 previstos, fins demà divendres, 24 de juny. Aquesta xifra representa el 23 % del total de cotxes calculats que sortiran.

18:09
   

10 km de retencions a l’AP-7, a Llinars del Vallès

La circulació està empitjorant a l’AP-7, a l’altura de Llinars del Vallès. Hi ha 10 km de cua compacta en sentit Girona. Aquesta autopista també té un tram complicat a Martorell, amb 15 km de retencions cap a Tarragona. Per les cues a la zona del Vallès, se’n ressent el trànsit a la C-17 i a la C-33.

18:05
   

Sense incidències viàries

Malgrat tots els problemes de trànsit que hi ha a la xarxa viària catalana, ara mateix no hi ha vehicles avariats ni accidents, segons el web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit.

17:42
   

Cues més llargues a l’A-2, l’AP-7 i la ronda del Litoral

A aquesta hora les cues més llargues es concentren a l’A-2, amb 18 km de retencions des de Castellbisbal, en sentit Lleida. També hi ha 15 km d’aglomeracions a l’AP-7, des de Martorell cap a Tarragona. La ronda del Litoral és una altra via congestionada amb 11 km d’aturades en sentit Trinitat.

17:24
   

Retencions en vies costaneres

La C-65 acumula 10 km de retenció a Santa Cristina d’Aro en direcció cap a Platja d’Aro. També hi ha 7 km de cues a l’autopista del Maresme, a Premià de Dalt, en sentit nord. A l’extrem oposat, al Garraf, hi ha 4 km de congestió a la C-32, a l’altura Cornellà, cap a Castelldefels. En la mateixa direcció, l’autovia C-31 registra 4 km d’aglomeracions a Gavà.

17:05
   

Han sortit 38.000 vehicles de l’àrea metropolitana

Des de les 15 h i fins a les 16 h d’avui dijous, 23 de juny, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 38.160 vehicles, dels 450.000 previstos, fins a les 15 h de demà. Es tracta del 8 % del total.

16:51
   

Cues a la majoria de vies de l’àrea metropolitana

A aquesta hora, la circulació és complicada en els dos sentits de la marxa a la ronda de Dalt, amb retencions des del Nus de la Trinitat i fins al Nus del Llobregat. L’AP-7 i l’A-2 són les vies més congestionades amb 18 km de cua a cadascuna. Els problemes a l’A-2 comencen a Sant Boi de Llobregat, en sentit Martorell i a l’AP-7, a l’altura de Granollers, cap a Girona.

mapa trànsit operació sortida

16:42
   

Aturades a la ronda de Dalt cap al Besòs

La ronda de Dalt acumula 6 km d’aturades intermitents, entre Sarrià i Horta, en sentit Trinitat. També hi ha densitat a l’altura de la sortida de la Diagonal, en els dos sentits de la marxa.

16:40
   

Congestió al tram portuari de la ronda del Litoral

Els vehicles resten aturats a la ronda del Litoral, a l’altura del Morrot, per anar cap al Besòs. Les retencions s’allarguen fins a la sortida del Poblenou.

16:26
   

El bus-VAO de la C-58, obert a tothom

El carril bus-VAO de la C-58 resta obert a tots els vehicles per ajudar a millorar la congestió per sortir de Barcelona. Tothom hi pot circular, excepte els camions de més de 7,5 tones.

16:21
   

18 km de congestió a l’A-2

L’A-2 registra 18 km de retenció, entre Castellbisbal i Sant Joan Despí, en sentit Lleida. Fa dues hores hi hagut un accident a l’altura de Castellbisbal. La circulació ja s’ha restablert i no hi ha cap carril tallat.

15:44
   

27 km de retencions a l’AP-7 en sentit Tarragona

L’AP-7 és, sens dubte, la via més congestionada de l’operació sortida. Hi ha 27 km de retencions des de Martorell en sentit Tarragona. També hi ha 20 km d’aglomeracions en direcció contrària, cap a Girona, entre Cedanyola del Vallès i Granollers.