(ACN) El sindicat de docents USTEC-STEs ha anunciat aquest dijous que ha presentat un recurs davant el TSJC contra el calendari escolar. Concretament, ho fa per la situació de les vacants perquè consideren que començar el curs el 5 de setembre “habilita les direccions a fer treballar els professionals els primers dies de juliol”.

USTEC vol impugnar el decret de plantilles que permet que el personal amb contracte vigent més enllà del 30 de juny, i que hagi de canviar de destinació, pugui ser convocat durant els primers 5 dies de juliol, perquè asseguren “no compleix una sentència prèvia sobre el personal interí i comporta un greuge entre docents“. A més, el sindicat ha alertat que es poden donar situacions de desprotecció i per això ha exigit al Departament d’Educació que dicti unes instruccions clares.

D’altra banda, el sindicat també ha impugnat, davant la justícia ordinària, les adjudicacions d’estiu perquè “a dia 1 de setembre s’hauria de donar d’alta tot el personal interí, i la conselleria ha condicionat aquesta alta a si el docent té vacant aquest curs o no”.

Noves mobilitzacions a l’horitzó

La portaveu del sindicat USTEC-STEs, ha explicat que estan decidint les dates de les mobilitzacions del curs vinent i no ha descartat una vaga els primers dies. El sindicat ha valorat com a “nefast” el curs escolar i ha lamentat la política “dictatorial” del Departament. Segura ha dit que no perden l’esperança d’arribar a un acord amb la conselleria i ha reiterat que la recuperació de l’hora lectiva tant a primària com a secundària el curs vinent és imprescindible per aquest acord.

Malgrat aquesta esperança, els sindicats estan ultimant les dates de les futures mobilitzacions, després que ja alertessin que no hi hauria un inici de curs normal. “Complirem el nostre avís”, ha manifestat. Encara no hi ha cap data decidida perquè el fet que el curs comenci en dates diferents segons les etapes ho complica, segons ha dit Segura.

Reclamen actuacions per al confort tèrmic al setembre

D’altra banda, USTEC ha insistit en la crítica a les condicions en què els centres han viscut els darrers dies del curs per l’onada de calor. Judith Vidal, del grup laboral, ha reclamat a la conselleria que aprofiti l’estiu per condicionar els centres de cara al setembre, ja que ha recordat que el curs comença abans i que les onades de calor no són un fet puntual sinó una tendència.

Finalment, Segura ha anunciat que recorreran contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de deixar-los fora del procés per la sentència del 25 % de castellà. Segura hi veu una “discriminació total i absoluta”, ja que ha recordat que sí s’ha acceptat que s’hi personi Hablamos Español.