Propietaris de gossos, jugadors de petanca, alguns veïns i l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia s’han reunit amb l’Ajuntament durant els últims anys per redefinir la plaça del Poble Romaní. El fet que l’espai aplegui tants usuaris i tan diversos, ha provocat alguns conflictes d’usos que, finalment, han quedat resolts en una proposta de consens entre totes les parts, que ja ha estat pressupostada. Ara, el consistori començarà el pla executiu perquè el 2019 la reforma estigui feta.

Un espai per als infants

Tots els col·lectius estan contents amb la reforma pactada. Ricard Valentí, de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, creu que tothom podrà gaudir de la nova plaça. Per exemple, hi haurà un espai de jocs infantils i jocs pintats a terra, per tal d’integrar les  famílies a la plaça del Poble Romaní. Ara, alguns pares consideren que és un espai poc pensat per als nens i molt ocupat pels gossos. Per això valoren molt positivament la nova proposta que ajudarà en la convivència entre infants i cans.

Redefinició de la plaça

L’espai d’esbarjo per a gossos anirà ubicat a prop de la xemeneia, on hi ha l’accés al carrer, per tal que els gossos no hagin de creuar per tota la plaça. A més, estarà apartat de la zona infantil i de la paret dels veïns. Això evitarà la mala olor i el soroll a les nits, que actualment provoca el pipicà. Les petanques ocuparan l’espai actual del pipicà.

El pipicà, el punt més conflictiu

Els propietaris de gossos estan contents amb què finalment hagin pogut pactar entre tots que hi hagi un espai per a gossos a la plaça. Un fet que s’havia qüestionat, després d’alguns conflictes entre propietaris de gossos i altres usuaris de la plaça. I és que les males condicions que denuncien que té el pipicà actual, feien que molts propietaris estiguessin a la plaça amb el gos, fora de l’espai destinat al seu esbarjo. La neteja, desinfecció i manteniment del lloc, per part de l’Ajuntament, va permetre tornar a la convivència. Ara, però, els propietaris de gossos denuncien que la zona torna a estar deixada i tenen por que retornin els problemes. Per això demanen que l’Ajuntament s’asseguri de complir amb el manteniment del pipicà, en espera que es faci la reforma de la plaça.