El Pla de Barris de l’Ajuntament ha encetat aquest 2019 la fase final del projecte amb molta feina per fer. Encara queden més de la meitat de les obres previstes per fer i s’hauran d’enllestir aquest any. Segons el pla, s’havien programat 73 intervencions urbanístiques, 21 de les quals ja s’han fet i la resta, 58, està previst que s’acabin aquest 2019.

Intervencions previstes

  • 22 millores estructurals d’equipaments comunitaris (casals de gent gran, espais per a joves, equipaments esportius, etc.)
  • 21 millores de l’espai públic (places, avingudes, parcs, zones infantils, etc.)
  • 19 millores de l’accessibilitat (escales mecàniques, ascensors, connexions entre barris, etc.)
  • 11 millores en centres educatius públics

La tinenta d’alcalde en Urbanisme, Janet Sanz, ha posat l’accent en la millora d’escoles i instituts com a element clau per reduir les desigualtats entre les diferents zones de la ciutat. De fet, les intervencions previstes al Pla de barris s’adrecen a 16 barris, com la Marina o Trinitat Vella.

En aquest últim, sobretot s’hi han fet actuacions de caràcter social, com la reforma de vuit blocs de pisos o de centres educatius. Tot i que els veïns veuen amb bons ulls les mesures, consideren que el barri també necessita més millores urbanístiques.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Trinitat Vella, Manoli Martínez, s’ha referit al passadís de la Trinitat, que està en molt mal estat i on hi ha filtracions d’aigua. Aquesta infraestructura, de gairebé 400 metres quadrats i molt freqüentada pels veïns, està previst que es comenci a rehabilitar al maig del 2019.

passadis trinitat