Mossos detenen prostitució menors

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Barcelona de 52 anys com a presumpte autor d’un delicte de prostitució de menors de la DGAIA. La detenció va tenir lloc el 16 de gener a Amposta arran d’una investigació de la policia catalana. Aquest mateix dia la policia va escorcollar els habitatges del detingut a Barcelona i a Amposta, on van trobar material informàtic que ara s’haurà d’analitzar. El jutge n’ha decretat la llibertat amb càrrecs.

Sexe a canvi de diners amb menors de la DGAIA

La investigació va començar el setembre del 2018, quan la delegació de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de les Terres de l’Ebre va denunciar davant dels Mossos que un menor d’un centre d’acollida d’Amposta havia rebut diverses proposicions i insinuacions a través de les xarxes socials. Era un home major d’edat que volia que es trobessin els dos a soles i que li oferia diners a canvi de sexe.

La investigació va determinar que es tractava d’un home que residia a Barcelona i que ja tenia antecedents per fets similars. No només això, aquesta persona també estava sent investigada per un fet similar. El detingut havia contactat amb un altre menor d’un centre d’acollida de la DGAIA de Barcelona. En aquest cas, després de contactar-hi a través de les xarxes socials, haurien mantingut relacions sexuals a canvi de diners. Els fets havien estat denunciats pels educadors del centre.