Les xarxes socials s’han omplert de mostres de condemna i de solidaritat després de l’atac al centre LGTBI de Sant Antoni aquesta nit passada. Els primers missatges han arribat per part de l’Ajuntament. L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat els fets com “un atac covard” i ha insistit que Barcelona és una ciutat diversa. “A Barcelona l’amor guanya”, ha conclòs Colau.

També ha rebutjat l’atac la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. Assegura que la violència és el recurs d’aquells que no saben utilitzar la raó i afegeix: “Si pensen que els amenaces ens faran retrocedir, estan molt equivocats”.

Els regidors, contra l’atac al centre LGTBI

A banda del partit de govern, diversos regidors de l’Ajuntament també han fet públic el seu rebuig a l’atac. La regidora i presidenta del Grup Municipal d’ERC, Montse Benedí, afirma que l’odi no té cabuda en la societat i exclama: “Estimem a qui volem!”. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, diu que Barcelona és “una ciutat orgullosa de totes les seves formes d’estimar” i envia el seu suport al centre LGTBI. El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, apunta que “la intolerància i l’agressivitat sempre venen del mateix costat”. La CUP Capgirem Barcelona ha condemnat l’atac des del seu compte oficial de Twitter: “L’antifeixisme és cosa de totes”.

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona que no són encara a l’Ajuntament també s’han sumat a l’onada de condemnes. És el cas de Manuel Valls, que rebutja els “terribles atacs” contra el centre LGTBI. “No pot haver-hi espai per a l’odi i la intransigència”, ha dit.

Roger Torrent, contra “l’odi i la intolerància”

La condemna també ha arribat per part del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Defensa que la societat “estima la llibertat”. L’odi i la intolerància, ha dit, no hi tenen cabuda.

Els ciutadans reaccionen amb missatges de suport

Les reaccions no només s’han vist a les xarxes, sinó també al carrer. Veïns del barri han respost a l’atac amb missatges breus que s’han penjat en Post-its a la porta del centre LGTBI atacat la nit passada. “No hi ha lloc per l’homofòbia al barri”, “L’amor és amor”, “Mai caminareu sols”, “No passaran” i “Els vostres veïns us estimen” són algunes de les anotacions veïnals que s’hi poden llegir.

A banda d’aquests missatges, una desena de persones s’han concentrat al migdia de forma espontània davant del centre de Sant Antoni. Han dut una pancarta gran amb el missatge “No passaran”. A més d’aquesta protesta, aquest dilluns s’ha convocat una mobilització més gran convocada per la plataforma LGTBIcat i el suport de l’Ajuntament.

Concentració al centre LGTBI de Sant Andreu