Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones acusades dels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat en una manifestació contra Vox a Sant Andreu. Els fets han passat quan els militants de Vox ja havien abandonat la zona i els Mossos d’Esquadra estaven desmuntant el cordó policial. En aquest moment hi ha hagut un fort enfrontament entre els manifestants antifeixistes i els agents que ha acabat amb tres detencions i diverses càrregues policials.

A la matinada, els Mossos han deixat en llibertat un dels arrestats a l’espera que el citi el jutge, mentre que els altres dos detinguts han passat la nit a comissaria i està previst que declarin aquest dilluns al matí als jutjats.

A la tarda, diversos col·lectius antifeixistes han convocat una concentració per demanar la llibertat dels detinguts davant de la comissària dels Mossos d’Esquadra a les Corts, des d’on han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i han fet crits en contra dels Mossos.

Concentració comissaria de les Corts

Un centenar d’antifeixistes s’han concentrat en contra d’una parada informativa que havia posat Vox al barri. En un primer moment, els dos actes s’han pogut celebrar dins d’una certa normalitat, separats en tot moment per un cordó policial.

Però al voltant de les 12 h, la tensió ha anat en augment quan alguns manifestants han llançat pedres i ous a la carpa de Vox. Aquest fet ha provocat que la quinzena de militants del partit d’ultradreta que hi havia acabessin marxant abans del previst.