Fa només una setmana que es va inaugurar i el nou Centre LGTBI de Barcelona ja ha rebut el primer atac contra el col·lectiu. Aquest diumenge s’ha despertat amb pintades amenaçadores com “esteu morts” i el símbol de la creu celta nazi.

Fonts municipals han indicat que els fets han passat al voltant de les quatre de la matinada, quan un grup de persones han trencat els vidres de la porta d’entrada de l’espai municipal amb una pedra de grans dimensions, hi han encastat una tanca i hi han pintat més símbols feixistes.

Atac centre LGTBI
imatge: CDR Sant Antoni

L’Ajuntament ha informat que han situat vigilants per protegir el centre. L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat l’atac de covard: “Han de saber que no ens fan cap por, al contrari. Més que mai sentim l’orgull de ser ciutat diversa, i l’alegria d’estimar a qui volem i com volem”.

Laura Pérez, regidora de Feministes i LGTBI, també ha condemnat l’atac. En un tuit, assegura que “a qui no sap utilitzar la raó, només li queda la violència”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Manifestació unitària de rebuig a l’atac al centre LGTBI” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/concentracio-rebuig-atac-centre-lgtbi/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

L’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia denunciaran l’atac

Fonts municipals han informat que la Guàrdia Urbana està recollint informació per presentar denúncia de l’agressió davant de la Fiscalia de Delictes d’Odi.

També ho farà l’Observatori contra l’Homofòbia, segons ha confirmat a betevé el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez. Tot i que assegura que el centre LGTBI no disposa de càmeres de seguretat, espera que la videovigilància dels establiments del voltant hagi pogut captar el moment de l’atac. Un atac que, diu, “va més d’enllà d’una simple gamberrada”. L’OCH demana fer polítiques més efectives contra la discriminació al col·lectiu LGTBI, després de detectar un repunt de les agressions.

Col·lectius del barri com el CDR de Sant Antoni han denunciat l’atac, que han qualificat de “feixista” i han avisat els que l’han perpetrat que “es trobaran amb un barri unit”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Condemna unànime contra l’atac al centre LGTBI” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/condemna-unanime-atac-lgtbi-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]