Els antifeixistes s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per aturar la manifestació convocada per Recuperemos España, Frente: Nacional Identitario i que ha volgut celebrar l’entrada de les tropes franquistes a Catalunya. La marxa de la ultradreta, que ha estat minoritària, ha començat a la plaça d’Urquinaona i ha recordat el 80è aniversari del que ells anomenen “l’alliberament de Barcelona i l’inici del període de pau”. Els manifestants ultres han relacionat el conflicte bèl·lic dels anys 30 amb la situació política i social actual a Catalunya. “No volem una altra Guerra Civil, no volem més violència ni que es cometin els mateixos errors del passat”, diuen.

La plaça de Sant Jaume ha estat blindada per una desena de furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Dos cordons policials, un a cada banda de la plaça, han evitat que les dues manifestacions es trobin cara a cara. La presència dels antifeixistes ha fet que els ultres hagin canviat el recorregut de la manifestació. Com que finalment no han pogut accedir a Sant Jaume, els manifestants han fet la lectura del manifest davant de l’oficina de Correus de la via Laietana.

La convocatòria de la formació d’ultradreta només ha animat una desena de persones a manifestar-se al centre de la ciutat. Els organitzadors ho atribueixen a la “por” que, diuen, que té part de la societat catalana. La plaça d’Urquinaona i la via Laietana també han estat rodejades d’un fort dispositiu policial.

Mentre els manifestants del Frente: Nacional Identitario han baixat la via Laietana, alguns ciutadans han mostrat el seu rebuig a la marxa. Els antifeixistes han alçat cartells amb imatges de la Guerra Civil i amb lemes com “Aturem el feixisme” i “Barcelona serà la tomba del feixisme”.

Els antifeixistes tallen el passeig de Colom

La desena de manifestants de Frente: Nacional Identitario han quedat concentrats durant una estona a la plaça d’Antonio López. Minuts després, els antifeixistes han baixat per la via Laietana amb l’objectiu de boicotejar aquesta concentració. El dispositiu policial ha evitat que la marxa d’antifeixistes hagi pogut accedir a la plaça d’Antonio López, però sí que han tallat el passeig de Colom amb una gran pancarta on es pot llegir: “Governi qui governi, serem ingovernables.”