Vox ha muntat un punt informatiu a Sant Andreu aquest diumenge al matí per tal de donar-se a conèixer al barri. Però s’ha trobat que des de Sant Andreu Antifeixista han convocat una concentració en contra que ha acabat amb tres detinguts i set ferits lleus, entre els quals hi ha un agent dels Mossos d’Esquadra, que han estat atesos i donats d’alta “in situ” pel SEM.

Per mostrar el rebuig, un centenar de persones s’han concentrat al voltant de la parada que el partit d’ultradreta ha muntat a l’encreuament del carrer Gran de Sant Andreu amb l’avinguda 11 de Setembre. Els manifestants, que porten una pancarta amb el lema “Per un Sant Andreu antifeixista i combatiu”, han fet càntics antifeixistes, feministes i contra Vox. “No és qüestió de tolerància cap a un grup polític sinó de defensa dels nostres drets. No podem permetre que els nostres carrers s’omplin de feixistes” ha assegurat Ivan Altimira de la CUP Sant Andreu.

En un primer moment, Vox ha pogut muntar la parada, però finalment ha hagut de marxar abans del que tenia previst després que alguns manifestants antifeixistes tiressin ous, petards i alguna pedra contra la carpa.

Al llarg el matí un fort desplegament policial ha separat els dos actes. La parada ha estat en tot moment envoltada per vuit furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, que han permès que una quinzena de militants de Vox intentessin seduir els veïns per explicar el seu programa electoral. Molt poca gent s’ha acabat apropant a la parada informativa.

Des del partit de ultradreta han assegurat que encara que es facin aquest tipus d’actes en contra seu, ells continuaran sortint al carrer per difondre el seu missatge. “No ens callaran, no farem un pas enrere”, ha afirmat Antonio Amador, vicepresident de Vox Barcelona.

Des de la CDR Sant Andreu han denunciat que els Mossos estaven aturant gent per regirar-los les motxilles. “Els guardaespatlles de Vox fan controls de motxilles a la gent per a ells, ‘sospitosa’ d’antifeixista a Sant Andreu” han criticat des de la CUP Sant Andreu a Twitter. A la vegada que han denunciat que els Mossos han donat petades a manifestants, en alguns moments de tensió que s’han viscut.

Precisament, aquest dissabte diversos grups antifeixistes es van reunir a Barcelona per traçar estratègies per combatre l’ascens de Vox. Entre les propostes hi ha una convocatòria internacional en contra de la ultradreta per al pròxim 23 de març.