Un mural s’acaba d’estrenar al Raval, en una de les parets exteriors de la capella de la Misericòrdia, just davant del MACBA. Representa una dona tapant-se les orelles. L’han fet veïns del barri però també altres punts de la ciutat que formen part de la comissió veïnal contra el soroll o que en són simpatitzants.

El missatge que volen transmetre des del Raval és clar: demanen silenci contra del soroll de terrasses, patins i botellots, una problemàtica amb què es troben sobretot als entorns de la plaça dels Àngels. De fet, fa anys que els veïns de la zona treballen per aconseguir que la plaça dels Àngels sigui més utilitzada per als veïns.

La iniciativa ha tingut molt bona rebuda entre el veïnat i s’ha fet amb permís de l’Ajuntament. Al Raval Nord el soroll té tres focus importants que surten dibuixats en el mural: “skaters“, ampolles de begudes i un altaveu de música.

Un mural que es podria replicar a altres barris

És un projecte que els veïns feia mesos que tenien en ment i que s’havia anat endarrerint amb el temps. Ara que ha vist la llum, asseguren que es podria convertir en una icona contra el soroll a escala de tota la ciutat. “Crec que esteu assistint al naixement d’una icona”, explica una de les veïnes.

Integrants en la xarxa contra el soroll a Barcelona, quan el van pintar durant aquest cap de setmana, també van rebre el suport de veïns d’altres barris, que ja estan pensant en reproduir la imatge a altres punts de la ciutat.

De fet aquesta imatge no només podria veure’s en més parets. El gest de tapar-se les oïdes pot convertir-se en la consigna que facin servir aquest mateix dimecres a la protesta que s’ha convocat a través de la Xarxa Veïnal contra el Soroll, a la cruïlla entre els carrers d’Enric Granados i Provença.