Els sindicats educatius tornen a pressionar a la conselleria per arribar a un acord que reverteixi les retallades. Aquest dimarts al matí, s’han concentrat davant la seu del departament, a la via Augusta, coincidint amb la reunió tècnica que se celebrava a l’interior entre totes dues parts. La trobada està convocada precisament per treballar un dels punts que reclamen els sindicats, incrementar la inversió en educació fins al 6 % del PIB. El fet, però, és que els ànims estan cada dia més encesos i amenacen d’anunciar més mobilitzacions.

La data límit per arribar a un acord és el 31 de desembre. “No ens aixecarem de la taula”, asseguren. Tot i això, si a finals d’any no s’ha produït tornaran al carrer. “A partir de llavors està obert tot el ventall de mobilitzacions que vulguem convocar”, afirmen.

“Negociarem fins al 31 de desembre”

Els sindicats recelen que Educació vulgui calendaritzar la reversió de totes les retallades, tal com s’hi va comprometre en l’acord de l’1 de setembre, que va servir per desconvocar les aturades previstes. “Negociarem fins al 31 de desembre i, si no, ens tornarem a posar en marxa per mobilitzar-nos”, assegura Teresa Esperabé, de CCOO, que reconeix que “les negociacions no van gens bé”.

Els sindicats es marquen com a data clau la següent reunió de la mesa de negociació del 14 de novembre. Tot i això, expliquen que Educació només els ha presentat informes i dades. “No tenim gaire marge d’esperança”, afirma Iolanda Segura, portaveu d’USTEC-STEs.

protesta educació

Què reclamen els sindicats?

Els sindicats demanen un pacte d’estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu. Alhora, consideren una prioritat que es redueixi el percentatge d’interins. Una altra demanda és l’augment d’inversió en educació de fins al 6 % del PIB català, una equiparació salarial dels professors de formació professional (FP) i la reducció de dues hores lectives per als majors de 50 anys.