Caiguda Whatsapp

No pots enviar missatges a WhatsApp? No ets l’únic afectat. L’app de missatgeria de Meta ha caigut a tot el món aquest dimarts al matí durant dues hores. Els usuaris no poden ni enviar ni rebre missatges. A les pantalles dels usuaris hi apareix el missatge de “connectant”, però no es podia fer servir l’aplicació.

L’aplicació Downdetector ha reportat milers de problemes de connexió amb WhatsApp que han començat a les nou del matí d’aquest dimarts, 25 d’octubre. És la primera gran caiguda mundial que registra l’aplicació de Meta aquest any. Minuts abans de les 11 del matí, s’ha començat a restablir el servei de Whatsapp.

Alternatives a WhatsApp

Hi ha diverses aplicacions de missatgeria instantània que et poden servir mentre WhatsApp no funciona. Telegram és la més popular, amb més de 500 milions d’usuaris. També n’hi ha d’altres com Signal, Viber o Threema. Totes tenen aplicació en iOs i Android.

Les caigudes mundials de xarxes socials

El darrer episodi de caiguda de xarxes socials va ser el 14 de juliol, quan Twitter va deixar de funcionar durant tres quarts d’hora. Mesos abans, el 5 d’octubre del 2021, les plataformes de Mark Zuckerberg (WhatsApp, Instagram i Facebook) van estar inoperatives durant unes sis hores. I el març del mateix any aquestes tres plataformes també van fallar, tot i que aleshores l’apagada només va durar 40 minuts. En cap dels casos no van transcendir els motius de la incidència