Foto: Pol Solà

(ACN) L’Audiència de Barcelona ha ajornat fins dimecres la declaració de l’home acusat d’agredir i abusar sexualment de quatre dones a Barcelona entre novembre del 2020 i gener del 2021 quan feia de repartidor a domicili. La fiscalia ha demanat aportar noves proves, sobretot uns informes tècnics i d’intel·ligència de la Unitat Central d’Agressions Sexuals dels Mossos d’Esquadra, que permetrien evidenciar un patró de conducta de l’assaltant. L’home presumptament abordava les seves víctimes quan accedien al portal de casa seva. L’informe d’anàlisi de la UCAS és força pioner als tribunals, ja que fins ara només n’han acceptat de similars en cas d’homicidis i crim organitzat.

L’acusat va cometre suposadament els assalts entre el novembre del 2020 i el gener del 2021, i des del 26 de gener de l’any passat està en presó provisionalment. La fiscalia li demana 19 anys de presó i també fa la petició que quan compleixi tres quartes parts de la pena o ja tingui el tercer grau penitenciari o la llibertat condicional, sigui expulsat de l’estat.

Petició de la fiscalia

En el tràmit de qüestions prèvies de la primera sessió del judici, previst inicialment fins dijous, la fiscal Alexandra Garcia Tabernero ha demanat aportar aquests informes com a proves i que declarin els comandaments i membres de la UCAS que els han elaborat. També ha aportat un informe fotogràfic i audiovisual en què es pot identificar l’autor i els seus moviments en bicicleta. La defensa ha demanat temps per estudiar les proves i poder-les rebatre, i el tribunal decidirà aquest dimecres si les accepta.

Antecedents que constaven a la Interpol

Aquest dimarts ha transcendit que l’any 2013, quan l’acusat tenia 23 anys, va cometre un intent d’homicidi, lesions i atemptat a l’autoritat a Xile, país que el va expulsar perquè és d’origen colombià. Els antecedents constaven a la Interpol i per això l’Estat va començar els tràmits per expulsar-lo just quan va ser arrestat. No obstant, per un error administratiu de la Policia Nacional, se li va adjudicar un NIE diferent, i amb aquest segon NIE va demanar ser parella de fet d’una noia, per aconseguir el permís de residència i poder al·legar el seu suposat arrelament i així no ser expulsat.