Veïns i entitats del Raval volen que la plaça dels Àngels, amb 3.500 metres quadrats de superfície, es repensi aprofitant les obres que es faran de cara a l’ampliació del MACBA. Volen que l’espai convidi els veïns a estar-s’hi i, per això, asseguren que s’hi han de posar més seients, més zones verdes i evitar el soroll. Per això volen poder dir la seva en el nou disseny de la plaça, una intenció que ja han traslladat al districte de Ciutat Vella.

Plaça dels Àngels, també per als veïns

Veïns i entitats del Raval van organitzar el novembre passat un munt d’activitats a la plaça dels Àngels per reivindicar canvis a la plaça. Volen que sigui un espai on els veïns tinguin cabuda. Per això, demanen participar en el disseny de la nova plaça que sortirà de l’ampliació del MACBA.

Guillem Capdevila, de la Xarxa Veïnal del Raval, explica que “el que volem és que es compti amb la nostra participació”. “Volen redefinir com quedarà la plaça dels Àngels. Ara és una plaça dura, que bàsicament està feta servir pels ‘skaters’, llavors el que volem és que tots els veïns la puguin aprofitar”, afegeix.

Més verd i seients, però menys sorolls

Aposten per un disseny amb més espais verds, més seients i zones d’estada, però sobretot amb menys soroll. El districte de Ciutat Vella reconeix que, tot i les darreres intervencions municipals, els mals usos continuen. Per això, el regidor del districte, Jordi Rabassa, assegura que “per fer la nova plaça escoltarem a tothom. Serà un procés en què també volem que hi siguin els ‘skaters’ per veure com ens podríem imaginar aquesta plaça d’una manera diferent. Penso que és important que entre tots participem i veiem com podem col·laborar a canviar aquestes dinàmiques”.

El districte ha assegurat també que, mentre que no es faci la nova plaça,  continuarà treballant per disminuir el soroll i perquè l’espai, de 3.500 metres quadrats, sigui per a tots.