Els Mossos d’Esquadra estan investigant atacs amb artefactes explosius a la ciutat de Barcelona: les detonacions s’han produït en caixers, una antiga oficina bancària i també en una cabina telefònica. És una informació que ha avançat el diari ‘El Nacional’ i ha confirmat betevé.

La darrera explosió s’ha produït aquest dimarts de matinada al carrer de la Marina en una antiga oficina bancària. Cap a les 3 h els veïns han alertat d’una forta detonació i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat els bombers i també el grup especial TEDAX. Hi ha hagut danys en una vidriera i en una bústia.

Segons han confirmat fonts policials s’ha obert una investigació per esclarir els fets i localitzar-ne els responsables. Els Mossos també estan investigant altres fets similars que s’han produït a Barcelona les darreres setmanes. Es tracta de tres explosions més: dues en caixers d’entitats bancàries i una altra en una cabina telefònica. El diari ‘El Nacional’ afirma que els autors de les explosions no es van endur cap botí.

Altres explosions a caixers

No és la primera vegada que es fan servir explosius per rebentar caixers. Ara bé, en altres casos el que busquen els autors és endur-se’n diners. És el que va passar, per exemple, el 16 de setembre al barri del Puxet i el Farró, en un caixer de Bankinter. Mesos abans, també van robar en caixers de la mateixa entitat bancària i amb el mateix “modus operandi”.