Tornen les pintades contra el turisme als voltants del Parc Güell. Ara n’han aparegut al passeig de Turull, però van durar poques hores, perquè les brigades de neteja de l’Ajuntament les van esborrar. Per alguns veïns és la manera de queixar-se de la pressió turística que, asseguren, viuen a la zona.

Aquesta vegada el missatge s’ha escrit aprofitant que es feien obres de pavimentació al passeig de Turull. Amb el ciment encara fresc, els autors de l’acció hi van escriure fins a tres vegades “Tourist go home” i “Parc Güell” amb una fletxa en el sentit contrari a la ubicació real del parc. Alguns veïns reconeixen que alguna vegada han jugat a despistar el visitant: “Quan et pregunten fins a quatre vegades un mateix dia “Where’s Parc Güell?”, n’acabes tip”, explica David Inoco. Aquest veí de Vallcarca considera que el fenomen turístic “està creixent i les incomoditats també”. Explica que les indicacions errònies dels veïns als turistes “està esdevenint una pràctica habitual que no s’ha demanat des de les plataformes, però està creixent”.

La situació no és nova

Altres veïns asseguren, en canvi, que mai no han escoltat ningú enganyant deliberadament els turistes sobre la ubicació del conjunt monumental. La situació no és nova. L’agost passat van aparèixer pintades i alguns dels senyals indicatius estaven alterats per confondre els visitants.

Sobre les pintades, l’Ajuntament confirma que la consigna és clara: “Esborrar amb la màxima celeritat els missatges que puguin ser ofensius”. El consistori nega que es prioritzi la neteja dels missatges crítics amb el turisme per davant d’altres missatges ofensius, com defensen alguns veïns.