vacuna covid

Tot i ser un col·lectiu de risc elevat de contagi, el personal que treballa en els centres sanitaris té una taxa molt baixa de vacunació contra la grip, d’un 23,2 %. És una xifra que s’ha anat incrementant fins a set punts en els últims sis anys, però que el Departament de Salut considera insuficient. Per aquest motiu, els professionals sanitaris són els protagonistes de la campanya de vacunació contra la grip d’aquest any. El 2017 es va fer el mateix amb les embarassades i els resultats van ser molt positius, ja que van passar del 5 % al 22,7 % de cobertura.

L’objectiu de la campanya és doble: evitar que els profesionals sanitaris puguin contagiar als malalts o les persones amb més risc de complicacions, i també protegir-los individualment perquè tenen un risc molt més alt de contagi que la població general.

Recomanació: vacunar-se abans del 15 de desembre

Salut ha adquirit 1.200.000 vacunes, que es començaran a administrar a partir del 22 d’octubre. El període òptim de vacunació és fins al 15 de desembre, just 15 dies abans que la grip arribi al llindar d’epidèmia. A banda dels professionals sanitaris, la campanya també insistirà com cada any en la vacunació de la resta de grups de risc, com les embarassades, els malalts crònics i els majors de 60 anys.

L’any passat la incidència de la grip a Catalunya va ser moderada-alta amb 1.306 casos greus, dels quals el 64,5 % no estaven vacunats. La grip també va provocar 175 defuncions, el 57 % de persones no vacunades.