Obres pilona antiterrorista Ajuntament

L’edifici de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume, segons ha pogut saber betevé, està a punt de blindar-se de possibles atacs terroristes amb una barrera física. Just al mig de la porta principal d’entrada s’hi està instal·lant una pilona per evitar que un vehicle pugui travessar l’accés. Es tracta d’una mesura d’autoprotecció que havia sol·licitat el mateix cos de la Guàrdia Urbana que custodia la porta del consistori. Recordem que Barcelona continua estant en el nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista.

Instal·len pilona antiterrorista Ajuntament

La comissaria de la Rambla també té una pilona antiterrorista

A banda de la porta de l’Ajuntament, hi ha un altre edifici que també ha instal·lat mesures d’autoprotecció. Es tracta de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, situada enmig de la Rambla, a pocs metres d’on hi va haver l’atemptat el 17 d’agost. En aquest cas, la pilona s’hi va instal·lar fa mesos tant per la ubicació de la comissaria com per les característiques de la instal·lació, que té una entrada que és molt ampla.

Pilona antiterrorista Comissaria Ciutat Vella

Les primeres pilones, a la Catedral i la Sagrada Família

Aquestes no són les primeres pilones que s’instal·len a Barcelona després de l’atemptat del 17 d’agost a la Rambla. El novembre de l’any passat es van col·locar jardineres i cubs de formigó a la plaça Nova i a l’avinguda de la Catedral per impedir el pas de vehicles a la Fira de Santa Llúcia. Dies després d’aquestes mesures antiterroristes, també es van instal·lar una vintena de cubs de formigó als entorns de la Sagrada Família, coincidint amb l’obertura de la Fira de Nadal que es fa cada any en aquest punt de la ciutat.

També a l’inici de la Rambla, on es va produir l’atemptat, es van posar pilones el desembre passat. La instal·lació de tots aquests obstacles forma part d’un conjunt de mesures que es van acordar en la Junta de Seguretat Local que es va celebrar després dels 17-A.