Als entorns de la parada de metro de Vallcarca i als accessos al Parc Güell torna a haver-hi pintades de rebuig al turisme. L’episodi es repeteix, ja que no és el primer any que aquests missatges anònims apareixen a les parets del barri. “El balconing és divertit”, o “Gaudí us odia”, són alguns dels lemes dels grafits que els turistes es troben en sortir del metro. El camí cap al Parc Güell també s’ha omplert d’enganxines que persegueixen confondre els visitants indicant-los que el recinte es troba al cim de la muntanya de Tibidabo.

L’aparició de pintades reobre el debat entre els veïns. Des de l‘Associació de Veïns de Gràcia Nord-Vallcarca asseguren que el turisme del barri es concentra només en el recorregut que va de les sortides de metro fins al Parc Güell, de manera que minimitzen l’afectació a la vida quotidiana dels veïns. Afegeixen que, fins i tot, està afavorint el comerç que es trobi en aquesta ruta. El president de l’associació ha condemnat les pintades, que troba de molt mal gust. Afirma, a més, que fenòmens com el soroll o els pisos turístics no afecten tant la zona, i considera que el barri té ara mateix altres problemes més urgents.

En canvi, l’Assemblea de Vallcarca en té una opinió ben diferent. Un dels seus membres, Aitor Terradellas, diu que el col·lectiu “es nega a condemnar les pintades”. Denuncien que és el resultat d’un descontent dels veïns quan es tendeix que l’únic model econòmic sigui el turisme. Des de l’assemblea expressen el temor que senten una part dels veïns que l’arribada constant de turistes acabi omplint el barri de pisos turístics, i que això els acabi expulsant de casa seva.

Mentrestant, els turistes continuen el seu camí cap el Parc Güell, i el debat segueix viu entre els veïns.