Nova imatge polèmica a la plaça de Salvador Seguí al Raval. Els veïns han difós per les xarxes una nova escena d’incivisme a l’àrea de joc infantil de la zona, que han enregistrat aquest diumenge a primera hora del matí. En les imatges s’hi veu com dues persones preparen dosis d’estupefaents dins del recinte. Amb aquest vídeo volen denunciar la situació que viuen els veïns del carrer de Robador.

El conflicte no és nou. Ivan Rivera, president de l’Associació de Veïns de l’Illa RPR, assegura que és habitual veure gent drogant-se dins del parc infantil, així com bevent alcohol i practicant sexe. Els veïns asseguren que han fet arribar les seves queixes a l’Ajuntament però que aquest no els ha fet cas.

Els veïns reclamen que es tanqui el parc infantil durant la nit

Justament aquesta setmana el consistori ha iniciat les obres de reurbanització de la rambla del Raval, que també afectarà les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí. Aquesta reforma no acaba de convèncer els veïns, que no se senten escoltats per l’administració.

Des de l’Associació de Veïns de l’Illa RPR demanen mantenir el parc a la mateixa plaça de Salvador Seguí, però amb un sistema per poder tancar l’espai durant la nit. Per això, reclamen que les barreres que protegeixen la zona d’esbarjos siguin més altes per evitar-hi l’accés durant les nits.

Tot i això, l’Ajuntament finalment ha optat per traslladar l’àrea de joc a la rambla del Raval. A la plaça de Salvador Seguí s’ampliaran l’espai de jocs amb una àrea lúdica per a nens de 0 a 12 anys. Volen construir-hi unes elevacions de cautxú amb elements de jocs incorporats. 

Els veïns critiquen que amb aquesta reforma la plaça ara quedarà completament oberta, fet que al seu entendre comportarà que hi hagi més espai per actes incívics.