Desenes de veïns del Poblenou s’han mobilitzat aquest dissabte al matí per denunciar la gentrificació a què, segons ells, està sotmès el barri. Convocades per la plataforma Ens Plantem, una cinquantena de persones han recorregut els carrers del barri per reivindicar que hi ha una desena de solars buits de titularitat pública que estan en desús i on es podria construir habitatge públic.

Albert València, membre de la plataforma, ha afirmat que “molts d’aquests solars fa molts anys que són buits i l’Ajuntament o no sap que els té, o no hi està al darrere“. A més, el portaveu ha reivindicat que aquesta situació no es pot permetre tenint en compte l’emergència d’habitatge que viu la ciutat i en concret, el Poblenou.

La mobilització s’ha emmarcat dins la campanya “Podria ser casa teva”, que reclama la construcció d’habitatge públic al Poblenou. La manca d’habitatge assequible és un tema d’actualitat al barri, de fet,  aquest dijous la pressió veïnal va aturar la tercera ordre de desnonament d’una família. Durant la mobilització s’han fet pintades als vidres de la seu d’una immobiliària i ha acabat amb un vermut en un solars en desús al carrer de Roc Boronat amb Ramon Turró.