El 9 d’abril era la data prevista per a l’inici de la vuitena edició del BCNWP Under 10, el torneig de waterpolo benjamí que és una referència a escala europea l’organitza el Club Natació Barcelona des de l’any 2013. La situació actual amb l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat al club mariner ha posposar la competició fins al mes de setembre. La intenció dels responsables es poder-ho fer del 3 al 6 de setembre.

De l’abril al setembre

Per aquesta vuitena edició del torneig, els responsables de l’Under 10 ja tenien plenes totes les inscripcions. La previsió era que participessin més de 400 infants vinguts d’arreu de Catalunya, Espanya, Itàlia i França, per diputar un total de 128 partits.

La situació actual d’estat d’alarma i confinament ha obligat als responsables del campionat a buscar unes noves dates. Inicialment es treballa perquè el BCNWP Under 10 es pugui disputar del 3 al 6 de setembre, “sempre i quan les circumstàncies ho permetin i sinó es faria al desembre.” 

Ho diu Joan Valls, vocal de waterpolo del CN Barcelona i director del torneig. Per a ell, com per a tots els responsables del CN Barcelona, “el principal és la salut i la seguretat i per aquest motiu treballem amb la idea de fer el campionat a primers de setembre, però tot depèn de la situació en la que ens trobem en aquells moments.”

Amb la suspensió del torneig per al mes d’abril i l’ajornament fins al setembre, els encarregats de l’Under 10 han decidit tornar a iniciar el procés d’inscripcions. Per tant, tots aquells clubs amb equips des waterpolo de categoria benjamí poden enviar la seva sol·licitud a under10@cnb.cat

Com funciona l’Under 10

El BCNWP Under 10 es disputa en la modalitat de fase de grups i eliminatòries des dels setzens de final fins a la gran final. El partits tenen una durada de 24 minuts dividits en dues parts, mentre que la final es juga en dos períodes de 15 minuts cadascun.

El sistema de competició divideix els 32 equips participants en vuit grups amb quatre equips per grup. Un cop disputada aquesta fase de grups, tots els equips disputen els setzens de final i, a partir d’aquesta fase, cada equip juga els seus vuitens de final per definir totes les posicions de la classificació. D’aquesta manera, tots els equips que hi participen disputen un total de sis partits durant els quatre dies de competició.