(ACN) Irídia valora positivament la moció aprovada aquest dimarts al Parlament perquè els Mossos vagin identificats “correctament”, amb un codi curt i fàcil de recordar tant per davant com per darrere de l’uniforme. “És un gran avenç de la societat civil”, ha assegurat l’advocat Andrés García Berrio, que ha anunciat que recorreran el mateix camí iniciat a Catalunya perquè la “correcta” identificació d’agents també arribi al Congrés per als cossos de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, amb una proposta en què també demanaran l’eliminació de l’ús de pilotes de goma.

García Berrio també ha reivindicat el treball conjunt de les entitats, ja que 17 organitzacions de defensa dels drets humans havien reclamat aquesta mesura, i ha celebrat “l’escolta” d’una majoria parlamentària. Amb tot, l’advocat ha lamentat que la mesura arribi “tard” i ha apuntat que situacions i imatges de les darreres setmanes “segurament s’haurien pogut evitar amb un correcte sistema de control i transparència de la tasca dels cossos de policia, en aquest cas Mossos”. Tot plegat arriba unes setmanes després de l’obertura de l’auditoria interna “més àmplia” feta mai al cos policial català, referent a l’actuació policial en la gestió de les manifestacions postsentència.

El Parlament ha aprovat aquest dimarts instar el govern a vetllar per una fàcil identificació per part de la ciutadania dels agents dels cossos policials a través del seu número operatiu policial. En aquest sentit, han demanat que en el termini de sis mesos es faci obligatori que tots els agents vagin identificats tant per davant com per darrere, amb el casc inclòs, des d’una distància de seguretat i amb un codi curt i senzill de recordar.