tall jonquera afectacions catalunya

El tall a la Jonquera convocat per Tsunami Democràtic aquest dilluns no només ha tallat el trànsit a l’AP-7 i bloqueja la frontera amb França. Malgrat ara per ara els principals perjudicats són els transportistes, que es troben aturats i bloquejats sense poder dur les mercaderies a Catalunya, les incidències es poden agreujar a partir d’aquest dimarts. Repassem a continuació les principals afectacions i conseqüències que pot generar el tall a la Jonquera:

  • Fruita i verdura: 30 % arriba per França

Un 30 % de la fruita i la verdura que es ven a Catalunya és importada i arriba per transportistes traspassant la frontera amb França. El tall a la Jonquera pot afectar a partir de dimarts segons fonts de Mercabarna. Tot i així, un 70 % de la fruita i la verdura distribuïda es conrea a Catalunya o arriba de la resta de l’estat.

  • Peix: la meitat del peix ve d’Europa

Un 47 % del peix venut a Catalunya prové de països d’Europa.

Segons Mercabarna, el problema per a la distribució de peix i, per tant, la compra de peix i marisc a les peixateries de Barcelona i arreu de Catalunya pot arribar aquest dimarts, ja que els camioners han pogut traspassar la Jonquera aquesta nit i la mercaderia ha arribat a les peixateries a punt per dilluns.

  • Port de Barcelona: sense afectacions, per ara

Incidència mínima al Port de Barcelona. Fonts del Port expliquen que les mercaderies que surten del port cap a França ho fan per ferrocarril i que, per tant, no hi ha afectacions a la vista.