Unes 400 persones s’han concentrat aquest dilluns davant de la Delegació del Govern i han tallat els carrers de Mallorca i Roger de Llúria. Ho han fet convocades pel col·lectiu Generació 1 d’Octubre i el CDR Barcelonès amb l’objectiu de reunir totes aquelles persones que no han pogut assistir al bloqueig de la frontera amb França organitzat per Tsunami Democràtic.

Poc després, la protesta s’ha desplaçat cap a l’avinguda Diagonal, que han tallat durant prop d’una hora, incloent el tall de la plaça del Cinc d’Oros. Més tard, els manifestants han seguit avançant pel passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Catalunya i han continuat per la Rambla per endinsar-se al Gòtic. L’objectiu era dirigir-se a la plaça d’Urquinaona.

Un centenar de persones encara han seguit la protesta, però s’han trobat amb una barrera dels Mossos d’Esquadra, que han protegit els accessos a la plaça d’Urquinaona i també a la via Laietana, on hi ha la comissaria de la Policia Nacional. Finalment, la concentració s’ha dissolt, i alguns dels manifestants -la cinquantena que quedaven- s’han dirigit a la plaça de la Universitat, on segueix l’acampada.

Desplegament policial

Davant la convocatòria d’aquesta protesta, s’ha reforçat el desplegament policial al voltant de la Delegació del Govern amb una trentena d’unitats antiavalots. Els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de crear un cordó policial a prop dels manifestants, mentre que la Policia Nacional ho ha fet per protegir l’edifici.

Mentre els manifestants han anat desplaçant-se cap a la plaça d’Urquinaona, la presència policial s’ha reforçat a la ronda de Sant Pere, on s’han col·locat quatre furgonetes de la Brimo. A més, s’hi han afegit dues més al carrer de Fontanella per protegir la plaça d’Urquinaona i en diferents punts del Gòtic un cop s’han desplaçat cap allà els qui han volgut continuar amb les accions un cop desconvocada la manifestació.